Chcete sa LIEČIŤ alebo VYLIEČIŤ ?

Lacné pijavice

26.12.2016 11:20

Na európskom trhu sa často objavujú ponuky predaja lacných pijavíc lekárskych. Ako to už pri predaji býva, takmer každý predajca hovorí, že jeho pijavice sú najlepšie na trhu a konkurencia predáva také pijavice, ktoré by si on, často nikým a ničím nepotvrdený odborník, nikdy nekúpil.

Takže ako to vlastne s cenou pijavice lekárskej v skutočnosti je?
V Európskej únii a v blízkom okolí existuje len niekoľko málo fariem, ktoré sa špecializujú na chov pijavice lekárskej. Všetky tieto farmy predávajú pijavice v rozmedzí približne od 4 do 8 eur za pijavicu lekársku.
Vždy majú webové stránky, z ktorých je vidieť, že sa naozaj jedná a skutočnú farmu. S falošnými stránkami sme sa u nás zatiaľ nestretli.

Pozor, keď niekto ponúka pijavicu za 4 eur, to neznamená, že takéto pijavice pochádzajú z regulárneho chovu! Nájdu sa šikovní jedinci, ktorí sa na trhu s pijavicami dobre priživujú.

Okrem chovateľov pijavíc je na trhu aj množstvo priekupníkov, ktorí získavajú pijavice z rôznych zdrojov.
Takto získané pijavice je možné predávať za ďaleko nižšiu cenu, no priekupník nemá nad kvalitou, pôvodom a ich chovom žiadnu kontrolu. Často verí dobrému slovu predávajúceho, s ktorým celý obchod dohodol telefonicky a nikdy sa osobne nestretli. Takéto pijavice nie sú nijako kontrolované a predávajúci za ne nemá žiadnu zodpovednosť.

Kľúč ku lacným pijaviciam je v ich chove alebo odchyte vo voľnej prírode. Lacné pijavice je možné dochovať iba v prípade, keď sa šetrí na ich čistení, používa sa lacná, často nekontrolovaná krv z bitúnkov a o sterilite netreba ani písať, lebo s tou sa v takýchto chovoch nikto nezaoberá. Podobný chov vypadá tak, že sa do veľkých nádob vypustí množstvo pijavíc, ktoré sa postupne množia a okrem občasného kŕmenia sa o ne nikto príliš nestará. Na východe od Slovenska sú ešte miesta, kde sa pijavice lekárske voľne vyskytujú v prírode a sú predajcovia, ktorí sa špecializujú na ich odchyt. Takúto pijavicu označujú termínom divá pijavica.

V praxi to znamená, že keď predajca nemá vlastné náklady na chov, môže pijavice predávať za skutočne nízke ceny. No skutočne si takéto pijavice chcete prikladať na telo, kde po zahryznutí majú priamy styk s vašou krvou, alebo ich chcete prikladať vašim klientom, prípadne blízkym v rodine? Ešte by som rada doplnila, že nikto nevie v akých podmienkach uchováva predajca – nechovateľ pijavice medzi ich nákupom a následným predajom. Rizík je naozaj mnoho.

Na záver poviem iba toľko, že za pijavice, ktoré si kúpite, ponesiete zodpovednosť iba vy, preto kupujte s rozmyslom. A pijavice bez návodu na bezpečné domáce použitie sú tiež rizikovou investíciou. Ak sa vám aj podarí použiť ich bez poškodenia svojho zdravia, je vysoká pravdepodobnosť, že vám dlho nepožijú. Som toho názoru, že ak už raz za ne zaplatíte, bolo by najlepšie ich používať čo najdlhšie.

Kontakt

Marta Kolštromová

terapiapijavicoulekarskou@gmail.com

facebook - Martuška Kolštromová

pôsobím v okrese Martin, ale aj inde podľa dohody

tel: 0918 919237
pošlite SMS "pijavicka.priezvisko "
a ja Vám zavolám

IČO 37138111
DIČ 104 341 59 78
pracovné dni od 8:30 - 19h
sobota od 10 - 14h + 50% z ceny služieb
nedeľa - voľno, venujem sa mojej rodine
Súrne prípady vybavím , skúste zavolať

Vyhľadávanie

BARTER MOŽNÝ

Barter alebo barterový obchod je forma obchodnej činnosti, pri ktorej je tovar alebo služby priamo vymenený za iný tovar alebo služby bez použitia peňazí.

               *
„Pověz mi a zapomenu.
Ukaž mi a já si vzpomenu.
Ale nech mne se zúčastnit a já pochopím.“

Konfucius
 
 

Alebo po  našom , raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť.

                       *

PIJAVICA LEKÁRSKA OBJEDNÁVKA

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode